Суд заарештував екснардепа, концерн якого міг продавати РФ складники для зброї. ЗМІ пишуть, що це регіонал Дашутін

Підприємства концерну розташовані в Сумській і Полтавській областях
Фото: dbr.gov.ua

Суд затримав колишнього народного депутата у справі про український концерн, який забезпечував продукцією російський військово-промисловий комплекс після повномасштабного вторгнення.

Про це радниця із комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян повідомила в ефірі національного телемарафону, який транслює "1+1".

"Колишньому народному депутату та керівникам концерну, який забезпечував продукцією російський ВПК навіть після повномасштабного вторгнення, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави", – сказала Сапьян.

За словами спікерки, суд ухвалив постанову затримати без застави ще шістьох представників топменеджменту концерну. У них провели обшуки, під час яких виявили книжки й відзнаки, що прославляють Росію, а також паспорти країни-агресора.

Сапьян зазначила, що підприємства концерну розташовані в Сумській і Полтавській областях. З 2014 року концерн експортував 95% своєї продукції РФ через фірми-посередники. Загальна вартість доправлених у РФ складників сягнула не менше ніж 160 млн грн. У листопаді 2022 року українські правоохоронці заблокували його роботу.

УНН пише, що йдеться про екснардепа від Партії регіонів Григорія Дашутіна.

Про затримання його і топменеджменту концерну ДБР повідомляло 8 червня. За версією слідства, до складу злочинної організації увійшло щонайменше 14 осіб з-поміж близьких родичів екснардепа, менеджменту промислово-інноваційної групи компаній, а також громадян РФ.