Суд дав 15 років ув'язнення чоловіку, який коригував вогонь окупантів по аеропорту Кривого Рогу

Правоохоронці затримали чоловіка під час передавання даних
Фото: Офіс Генерального прокурора / Telegram
У Дніпропетровській області суд визнав винним жителя Кривого Рогу в державній зраді. Йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляє Офіс генпрокурора в Telegram 27 березня.

Правоохоронці затримали чоловіка під час виконання чергового "завдання" від окупантів у липні 2022 року. Прокурори довели, що обвинувачений із травня до липня 2022 року за завданням представників спецслужб РФ передавав через Telegram скріншоти Google-мапи з мітками, які позначають локації військової техніки й підрозділів ЗСУ на території міста.

Також він надавав інформацію про результати вже скоєних обстрілів об'єктів критичної й цивільної інфраструктури – аеропорту м. Кривий Ріг і мостів області, йдеться в повідомленні.

В Офісі генпрокурора зазначають, що ці дані окупанти використовували для наведення й коригування повторних ударів по місту.

Контекст:

За даними Офісу генпрокурора станом на 27 березня, від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні зафіксовано 16 874 злочини проти національної безпеки, серед них 2183 факти держзради.