Суд засудив до восьми років в'язниці бойовика танкового підрозділу "ДНР", який обстрілював позиції ЗСУ

Бойовика затримали у вересні 2021 року за спробу таємно перетнути лінію розмежування на Донбасі
Фото: ssu.gov.ua
Приморський райсуд Маріуполя за матеріалами контррозвідки Служби безпеки України засудив до восьми років ув'язнення жителя Волноваського району (Донецька область), учасника незаконних збройних формувань так званої "ДНР". Про це 8 жовтня повідомили пресцентри СБУ і Офісу генпрокурора України (ОГПУ).

Суд визнав його винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань і терористичної організації (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 і ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України).

"Прокурорами в суді доведено, що з червня 2016-го по травень 2017 року засуджений був механіком-водієм танка Т-72Б1 незаконного збройного формування "4-та танкова рота ОТБ "Дизель". Він воював проти підрозділів Збройних сил України та інших українських військових формувань, задіяних у проведенні АТО і ООС на території Донецької області, у Шахтарську та прилеглих районах", – розповіли в ОГПУ.

Бойовика затримали у вересні 2021 року за спробу таємно перетнути лінію розмежування на Донбасі, він перебував під вартою.

Контекст:

Одразу після анексії Криму 2014 року Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, попри надані Україною факти й докази.