Сунак разом із Зеленським відвідав виставку знищеної російської техніки на Михайлівській площі. Відео

Сунак приїхав до України вперше
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак під час візиту Сунака до Києва відвідали на Михайлівській площі виставку знищеної російської техніки.

Відеосюжет про прогулянку Зеленський опублікував у Facebook.

"Ми захистимо Україну та свою свободу. І загарбники це вже усвідомлюють. Ця виставка тому доказ", – написав Зеленський.

На відео показано, що Зеленського й Сунака супроводжували, зокрема, амбасадорка Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс, глава Офісу президента України Андрій Єрмак і прессекретар Зеленського Сергій Никифоров.

Також, як повідомляє Офіс президента, Зеленський і Сунак поклали квіти до Стіни пам'яті загиблих за Україну біля Михайлівського Золотоверхого монастиря й ушанували пам'ять українських воїнів хвилиною мовчання. Окрім того, Сунак установив лампаду до пам'ятного знака жертвам Голодомору 1932–1933 років.

Контекст:

Сунак відвідав Україну вперше за час перебування на посаді прем'єр-міністра Великобританії. У Києві він заявив про підтримку України й оголосив про надання нового пакету допомоги, до нього увійде, зокрема, 120 зенітних гармат. Загалом, за його словами, у 2022 році Великобританія надала Україні військову допомогу більше ніж на £3 млрд.