Тандіт заявив, що в окупований Луганськ до п'яти полонених українців вирушили родичі

Тандіт: Українська сторона отримала усні гарантії безпеки від представників ОРЛО
Фото: Юрий Тандит / Facebook

Візит родичів до українських військовополонених запланований на один–два дні і став можливим завдяки Мінським домовленостям, заявив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.

Сьогодні до п'яти українських військовослужбовців, які перебувають у полоні в окупованому Луганську, вирушили родичі. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив радник голови Служби безпеки України (СБУ) Юрій Тандіт.

За його словами, візит запланований на день–два і став можливим завдяки Мінським домовленостями.

"Ми говоримо про п'ять наших заручників. Це рідні – це мама, сестра. До Луганська їх супроводжують волонтери. Ця зустріч відбулася завдяки Мінським домовленостям і підтримці Червоного Хреста", – підкреслив він.

Він додав, що спецслужби України не можуть перетнути лінію зіткнення для супроводу рідних полонених, проте українська сторона отримала усні гарантії безпеки від представників окремих районів Луганської області (ОРЛО), зокрема, від Ольги Кобцевої, яка представляє ОРЛО в Мінську.

За словами радника голови СБУ, полонені, про яких йдеться, перебувають у бойовиків близько двох років.

"Ми сподіваємося на благу звістку... Що цей візит, який сьогодні проходить у Луганську, дасть нам певну перспективу для звільнення заручників", – зазначив Тандіт.

Він додав, що родичі повинні передати гуманітарну допомогу полоненим і листи.

23 січня Тандіт заявив, що в полоні бойовиків терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" перебувають 110 українців. Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявляв 22 грудня 2016 року, що кількість зниклих безвісти на Донбасі становить 492 людини.

Збройний конфлікт на сході України розпочався у квітні 2014 року. Бойові дії точаться між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.