"Тільки рипнетеся, спалимо вас нах...й". Український журналіст поговорив про війну на Донбасі із сенатором РФ

Цимбалюк: Цікаво, що з американцями за цей час я не зустрічався
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

Український журналіст, кореспондент УНІАН у РФ Роман Цимбалюк розповів, що російський сенатор у неформальній розмові погрожував Україні знищенням.

Напередодні рішення Держдепу США один із російських сенаторів погрожував, що РФ знищить Україну, якщо та буде "рипатися" на Донбасі. Про це написав у Facebook український журналіст, кореспондент УНІАН у РФ Роман Цимбалюк.

"Учора у мене був дуже короткий діалог off-records із одним російським сенатором. Запитав у нього, що він думає про врегулювання конфлікту на Донбасі. "Тільки рипнетеся, спалимо вас нах...й", – відповів чоловік у дорогому костюмі. Його формулювання передаю дослівно", – розповів він.

Цимбалюк зазначив, що після цієї розмови з неназваним сенатором уночі у США схвалили постачання зброї Україні.

"Начебто до пакета входить навіть добре розрекламований ПТРК Javelin. Цікаво, що з американцями за цей час я не зустрічався", – розповів журналіст.

23 грудня у Держдепі повідомили, що нададуть Україні "посилені оборонні можливості". У заяві американської адміністрації зазначено, що Україна "є суверенною державою і має право захищатися".

Посол України в США Валерій Чалий заявив, що рішення американської влади матиме довгостроковий вплив не тільки на розвиток стратегічного партнерства України і США, але і на убезпечення Європи. У міністерстві закордонних справ Росії назвали намір США постачати в Україну летальне озброєння розпалюванням війни.