Розміщувані Україною відеоматеріали зі знищенням окупантів різко негативно впливають на бойовий дух бойовиків – Тимчук

Тимчук: Спроби переконати бойовиків, що відео – "постановні фейки ЗСУ", особливих результатів не приносять
Фото: ЕРА

Військова контррозвідка бойовиків закликала командування вжити заходів у зв'язку з появою в інтернеті роликів зі знищенням українською армією позицій бойовиків, заявив нардеп від "Народного фронту", координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Військова контррозвідка МДБ ДНР" підготувала доповідну записку командуванню 1-го армійського корпусу (АК) "ДНР" про проблеми в морально-психологічному забезпеченні особового складу. Про це у Facebook повідомив 15 березня нардеп від "Народного фронту", координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"У документі, зокрема, зазначено, що розміщувані в мережі інтернет (насамперед, на відеохостингу YouTube) українською стороною відеоматеріали зі знищенням позицій / техніки / особового складу окупантів різко негативно впливають на бойовий дух військовослужбовців 1-го АК "ДНР". Також наголошено на тому, що "роз'яснювальні бесіди", які проводять із бойовиками, зі спробами переконати, що всі ці відео – "постановні фейки ЗСУ"особливих результатів не приносять", – написав він.

За словами Тимчука, командування окупантів запропонувало звернути особливу увагу на проблему і "вжити належних заходів". Також, за його інформацією, в окупаційній адміністрації "ДНР" дедалі активніше циркулюють чутки, що "наприкінці травня – на початку літа" між Україною і РФ нібито почнуться прямі переговори про визнання Криму російським і підписання нового договору про мирне вирішення проблеми Донбасу".

"Особливо активно цю тему обговорюють у середній ланці "державних службовців ДНР", – повідомив нардеп.

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. На засіданні підгрупи з безпеки тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України було досягнуто домовленості про введення безстрокового режиму тиші з опівночі 8 березня.

10 березня екс-командир батальйону бойовиків "Восток" на Донбасі, колишній "секретар радбезу ДНР" Олександр Ходаковський заявив, що українська армія використовує проти укріплень проросійських бойовиків на Донбасі високоточні керовані ракети.

"Якщо так і далі піде – то нас потихеньку переб'ють", – зазначив бойовик.