Тимчук заявив, що Кремль знайшов вихід, як списати зброю, яку перекидає на Донбас

Міноборони РФ запланувало масштабну утилізацію боєприпасів
Фото: Минобороны России / Twitter

Росія не може просто списати зброю, яку перекидає на Донбас, тому що в міжнародній звітності є дані про її кількість, каже координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук.

Міністерство оборони РФ запланувало "надмасштабну" утилізацію боєприпасів, аби приховати перекинуті на Донбас за три роки тисячі одиниць озброєння та військової техніки. Про це написав у Facebook координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат України Дмитро Тимчук.

За його словами, Путін не міг просто списати зброю, тому що дані про її запаси в Росії є в міжнародній звітності.

"Ці дані передавалися міжнародному співтовариству, коли РФ ще вдавала цивілізовану державу", – каже нардеп.

Він зазначив, що в РФ запланували утилізувати, "крім іншого", 9,9 тис. одиниць бронетанкової техніки, 21,5 тис. одиниць ракетно-артилерійського озброєння, 7 млн одиниць стрілецької зброї та 150 млн одиниць боєприпасів.

"Не виникає сумнівів, що чимала частина цих озброєнь і боєприпасів уже "утилізована" або запланована до "утилізації" на Донбасі. Можемо оцінити розмах російських упирів", – пише Тимчук.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, використовуючи озброєння, що надає РФ через не контрольовану українською владою ділянку російсько-українського кордону.