"Треба довести до всіх, що спроби усунень починаються". СБУ оприлюднила перехоплення розмов загиблого бойовика "ЛНР" Анащенка

Анащенко був убитий 4 лютого
Фото: lug-info.com

У телефонних розмовах загиблий 4 лютого в Луганську заступник командира 2-го армійського корпусу терористичної організації "ЛНР" Олег Анащенко звинувачував "МДБ ЛНР" у спробах усунення свого оточення.

Служба безпеки України оприлюднила перехоплені телефонні розмови загиблого в лютому 2017 року в Луганську заступника командира 2-го армійського корпусу "ЛНР" полковника Олега Анащенка, в яких той звинуватив представників "МДБ ЛНР" в організації замаху на його життя.

Так, обговорюючи вбивство одного з бойовиків, співрозмовниця Анащенка, якась жінка на ім'я Олена, висловила припущення, що вбивство було скоєно зі зброї зі снайперським прицілом.

"Це менти або "МДБ", – відповів їй на це Анащенко.

Також загиблий говорив про погрози, які нібито звучали з боку "МДБ ЛНР" на адресу когось із його оточення. Він говорив, що необхідно терміново розшукати того, хто погрожував.

"Він представлявся з "МДБ", наскільки він мені говорив", – казав Анащенко.

За даними СБУ, цю розмову було записано 18 січня.

Наступного дня, 19 січня, Анащенко у розмові з якимось Андрієм говорив про спробу усунення.

Загиблий просить співрозмовника поки нічого не робити, а спостерігати.

"Я тобі кажу, що треба посилити себе. Себе посиль, будь ласка", – говорить Анащенку співрозмовник. У відповідь той заявив, що "треба довести до всіх, що це спроби усунень починаються".

Відео: Служба безпеки України / YouTube

4 лютого приблизно о 7.50 на одній із вулиць окупованого Луганська вибухнув автомобіль Toyota, в якому перебував Анащенко. Крім нього, в автомобілі була ще одна людина, вона також загинула.

Бойовики "ЛНР" звинуватили у смерті Анащенка українські спецслужби.

Сьогодні бойовики заявили, що затримали представників Збройних сил України, які вбили Анащенка.