"Ці атаки не зламають волі України. Ми будемо з Україною скільки знадобиться". Блінкен прокоментував ракетний удар російських окупантів

Блінкен запевнив Україну у підтримці США після масованої російської ракетної атаки
Фото: EPA

Ракетні обстріли РФ, які демонструють її ставлення до пошуку рішень для справедливого завершення війни, не зламають волі України, заявив у Twitter 15 листопада державний секретар США Ентоні Блінкен.

"Президент України Володимир Зеленський сьогодні знову продемонстрував лідерство, чітко давши зрозуміти, що готовий до дипломатичних дій, спрямованих на справедливе завершення війни, розпочатої Росією. Відповіддю Росії стала нова хвиля ракет. Ці атаки не зламають волі України – ми [США] будемо з Україною стільки, скільки знадобиться", – написав Блінкен.

Зеленський, коментуючи ракетну атаку російських окупантів 15 листопада, запевнив, що ворог своїх цілей не досягне.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що очікує на принципову оцінку російського ракетного обстрілу від саміту G20.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак підкреслив, що "на потужну промову Зеленського на G20" у Росії знайшлася лише така відповідь – новий ракетний удар, але "зрештою терористи завжди програють".

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк назвав ракетну атаку, влаштовану Росією під час саміту G20, приниженням для тих світових лідерів, хто був за "діалог" із країною-агресором.

Контекст:

15 листопада по всій Україні оголосили повітряну тривогу (у деяких регіонах вона почалася о 12.30 і тривала приблизно п'ять із половиною годин), повідомляли про масований запуск ракет.

За даними Повітряних сил ЗСУ станом на 17.30, окупанти використали приблизно 100 ракет, перевершивши масований удар 10 жовтня. Збито, за попередніми даними Повітряних сил України, 73 ракети і 10 із 10 дронів-камікадзе.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про влучання по трьох будинках у центрі столиці, відомо про одного загиблого.

Українська енергосистема у критичній ситуації, у країні почалися аварійні вимкнення електроенергії, попередив заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко. За його даними, загалом унаслідок ракетного удару пошкоджено 15 об'єктів енергетичної інфраструктури.