У боях за Бахмут загинуло двоє канадських добровольців – ЗМІ

Під Бахмутом загинуло двоє канадців, пишуть ЗМІ
Фото: EPA
У боях за Бахмут загинуло двоє канадських добровольців, які служили в інтернаціональному легіоні. Про це повідомляє канадський суспільний мовник CBC News 1 травня.

27-річний житель Калгарі Кайл Портер і 21-річний Кол Зеленко з міста Сейнт-Кетрінс служили в українському інтернаціональному легіоні. Вони загинули 26 квітня.

Зазначено, що канадські добровольці разом із групою українських військових брали участь у бойовій операції з утримання основного маршруту постачання до Бахмута, їх накрив артилерійський вогонь військ Росії.

Портер, Зеленко та ще щонайменше троє українських військових знайшли укриття в укріпленому бункері, але в нього відбулося пряме влучання і всі загинули, повідомляє CBC News із посиланням на командира військовослужбовців.

За кілька днів до цього Портер спілкувався із журналістами й називав бої за Бахмут "м'ясорубкою".

Тіло Зеленка вже вдалося знайти й доправити до Харкова, а тіло Портера досі шукають.

За неофіційними підрахунками CBC News, вони стануть четвертим і п'ятим канадцями, які загинули на війні після вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Контекст:

Про створення інтернаціонального легіону президент України Володимир Зеленський оголосив на четвертий день повномасштабного вторгнення РФ, 27 лютого 2022 року. Він закликав іноземних громадян "приєднатися до захисту безпеки у Європі та світі".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив у березні, що в Україну їдуть добровольці з 52 країн світу, які приєднаються до інтернаціонального легіону для боротьби із вторгненням Росії. Він зазначив, що українській владі надійшло приблизно 20 тис. заявок від них.

У червні речник легіону повідомив, що до інтернаціонального легіону оборони України приєдналися добровольці з усіх континентів, але не назвав їх точної кількості. "У нас є представники 55 країн з усіх континентів, навіть таких далеких, як Бразилія, Південна Корея, Австралія", – сказав він.