У Чернігові від початку повномасштабної агресії РФ загинуло від 350 до 400 людей – Атрошенко

Мер Чернігова повідомив, що в місті загинуло щонайменше 350 людей
Фото: ДСНС України / Facebook
У Чернігові загинуло від 350 до 400 мирних жителів. Про це 29 березня в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Чернігова Владислав Атрошенко, інформує "Інтерфакс-Україна".

“У нас загинуло вже 350 людей у місті. Це не остаточні дані. У нас наразі перепризначено начальника обласного управління охорони здоров'я, сподіваюся, будуть більш детальні цифри. Думаю, що ця цифра вже орієнтовно 400 осіб. Половину із цих людей я особисто знаю, дуже важко все це переносити", – сказав Атрошенко.

За його даними, у двох лікарнях Чернігова перебуває понад 400 поранених. Щодня після обстрілів до медзакладів надходить приблизно 40 поранених, більшість із них – мирні жителі.

Протягом 28 березня в Чернігівській області через обстріли окупантів виникло вісім пожеж. Дві з них – у житлових будинках, чотири – на промислових та інфраструктурних об'єктах. Про це повідомив у Telegram голова Чернігівської обласної державної адміністрації В'ячеслав Чаус.

Контекст:

Окупанти атакують Чернігів від самого початку повномасштабної війни (24 лютого), вони скидають на місто авіабомби, ведуть артилерійський вогонь. Армія РФ знищує мирне населення, каже Атрошенко.

3 березня він казав, що руйнування в Чернігові можна порівняти з тими, що були під час бомбардування нацистами 1941 року. 23 березня він сказав, що вже зруйновано приблизно 60% об'єктів інфраструктури, а 40% будинків у приватному секторі "знищено в пил".

За даними Атрошенка, із Чернігова за час вторгнення виїхало понад половину населення.