У Дніпрі окупанти вдарили дроном по ангару, де зберігали овочі та фрукти. Овочі пошкоджено – ДСНС

У Дніпрі внаслідок повітряної атаки окупантів згорів дах ангару, де зберігали овочі та фрукти
Фото: ДСНС України / Telegram
Унаслідок російської атаки вночі 27 березня у Дніпрі горів металевий ангар, у якому зберігають овочі та фрукти, повідомила 28 березня в Telegram пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Уточнюють, що повідомлення про пожежу у Дніпрі у складському приміщенні надійшло 27 березня о 22.39.

"По прибуттю рятувальників до місця події встановлено, що внаслідок ворожого удару горить металевий ангар, у якому зберігаються овочі та фрукти. Площа пожежі склала 4 тис. м2. Вогнем знищено дах будівлі. Пошкоджено обладнання й овочі", – повідомили у ДСНС.

Пожежу було локалізовано 28 березня о 1.15 і ліквідовано о 2.09. Унаслідок інциденту загиблих і травмованих немає. До гасіння пожежі було залучено 54 рятувальники і 15 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Під час нічної атаки 27 березня російські окупанти застосували в Україні безпілотники іранського виробництва Shahed-136/131 і керовані авіаційні бомби, повідомило 28 березня командування Повітряних сил Збройних сил України. За даними ПС ЗСУ, під час атаки винищувачі окупантів Су-35 вилетіли з аеродрому Морозовськ Ростовської області РФ і атакували Херсонську область двома керованими авіаційними бомбами.

Було збито 12 Shahed із 13 і один розвідувальний БПЛА. За даними Генштабу ЗСУ, збито 14 Shahed із 15. Унаслідок падіння уламків одного з безпілотників у Святошинському районі Києва виникла пожежа в нежитловому приміщенні.

Єдине влучення дрона-камікадзе зафіксували у Дніпрі, де спалахнула масштабна пожежа на приватному підприємстві. Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак уточнив, що ще два дрони, які атакували Дніпро, вдалося збити.

Контекст:

Росія від початку повномасштабного вторгнення, із лютого 2022 року, й до кінця лютого 2023 року завдала по Україні майже 5 тис. ракетних і 3,5 тис. авіаційних ударів, а також іще приблизно 1,1 тис. ударів з використанням БПЛА. Після цього були нові атаки.

Із вересня 2022 року, тобто після початку масованих російських атак на критичну інфраструктуру України, сили протиповітряної оборони України збили до 700 ракет окупантів і орієнтовно 650 дронів-камікадзе, розповів 15 березня в ефірі національного телемарафону спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Минулої осені й узимку окупанти атакували переважно енергетичну інфраструктуру України, намагаючись вивести її з ладу, їм цього не вдалося, і тепер вони змінюють тактику, заявили в Головному управлінні розвідки Міноборони України. "Росіяни зараз будуть дещо переорієнтувати напрямки нанесення ударів. Це можуть бути і військові об'єкти, і концентрація військ, і система логістики наших угруповань", – сказав представник ГУР Вадим Скібіцький.