У Донецькій області судитимуть обвинувачених в організації фейкового "референдуму" у 2014 році

Обвинувальний акт передали до суду
Фото: depositphotos.com
У Донецькій області судитимуть 37-річного чоловіка і 59-річну жінку, яких обвинувачують в організації фейкового "референдуму" в регіоні у 2014 році. Про це повідомила пресслужба прокуратури Донецької області 14 травня.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року вказані особи брали активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму про визнання державної незалежності так званої "ДНР" в якості членів "дільничної виборчої комісії "на території села Ясногорівка, міст Краматорськ та Костянтинівка", – зазначили у відомстві.

Чоловіка і жінку обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, за попередньою змовою групою осіб). Обвинувальний акт передали до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до 10 років із конфіскацією майна або без неї.

Контекст:

Проросійські сепаратисти у травні 2014 року провели "референдуми" в окремих районах Донецької і Луганської областей, оголосивши про незалежність від України.

Відразу після анексії Криму у 2014 році Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази. За даними ООН, за час конфлікту загинуло приблизно 13 тис. осіб.