У Донецькій області судитимуть трьох жінок, обвинувачених в організації фейкового "референдуму" 2014 року

Обвинувальний акт передали до суду
Фото: depositphotos.com
У Донецькій області судитимуть трьох підозрюваних в організації фейкового "референдуму" 2014 року. Про це 4 червня повідомила пресслужба обласної прокуратури.

"Досудовими розслідуваннями встановило, що в травні 2014 року жінки в якості "членів дільничної виборчої комісії" брали активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму на території Бахмута і села Колодязь Лиманського району Донецької області з метою зміни меж території та державного кордону України", – ідеться в повідомленні.

Жінок обвинувачують за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Обвинувальний акт передано до суду.

Контекст:

Одразу після анексії Криму 2014 року Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази. За даними ООН, за час конфлікту загинуло майже 13 тис. осіб.

Проросійські сепаратисти у травні 2014 року провели "референдуми" в окремих районах Донецької і Луганської областей, оголосивши про "незалежність" від України.