У ДСНС показали наслідки прильоту "Калібрів" по Миколаєву 16 травня. За даними мерії, пошкоджено шість багатоповерхівок

На місці прильотів рятувальникам довелося гасити пожежі
Фото: Головне управління ДСНС України в Миколаївській області / Facebook

Увечері 16 травня Росія вдарила по Миколаєву двома крилатими ракетами "Калібр". Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив 17 травня у Facebook.

За його даними, "Калібри" поцілили по об'єктах цивільної інфраструктури міста.

У Головному управлінні ДСНС України в Миколаївській області розповіли, що снаряди окупантів частково зруйнували будівлі автосалону, торговельного центру і ще одного інфраструктурного підприємства. На місці влучань рятувальникам довелося гасити пожежі. 

Мер міста Олександр Сєнкевич повідомив у Telegram, що під час нічних обстрілів пошкоджено щонайменше шість багатоповерхівок. 

"Пошкоджені магазини та зупинка громадського транспорту, є влучання по об’єкту промислової інфраструктури", – написал он.

Голова Миколаївської обласної державної військової адміністрації Віталій Кім увечері повідомляв, що внаслідок ракетної атаки одна жінка дістала осколкове поранення, жертв немає.

Контекст:

Російська армія атакувала Миколаїв та область від першого дня широкомасштабного нападу – з 24 лютого 2022 року. На початку вторгнення запеклі бої точилися за Миколаївський міжнародний аеропорт і аеродром Кульбакине на околиці міста.

Наприкінці серпня ЗСУ розпочали наступальні дії, зокрема на півдні. До першої половини листопада українські військові звільнили від російських окупантів майже всю Миколаївську область. Виняток – Кінбурнська коса. Але окупанти й далі атакують населені пункти регіону.