У ГУР МО показали успішну засідку чеченських добровольців, які воюють за Україну. Відео

Чеченські добровольці влаштували засідку на російських окупантів, розстрілявши вантажівку ЗС РФ
Скріншот: Головне управління розвідки МО України / Telegram
Чеченські добровольці зі складу українського інтернаціонального легіону, організувавши засідку, ліквідували російських окупантів. Відео бойової роботи оприлюднило 17 липня в Telegram Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Чеченські воїни продовжують боротьбу з російськими окупантами, захищаючи український і чеченський народи. У результаті операції знищено військову техніку й особовий склад рашистів", – ідеться в повідомленні ГУР.

Із посиланням на інформацію з пабліків російських окупантів УНІАН уточнює, що засідку на російський військовий автомобіль "Урал" було організовано в районі села Середа Бєлгородської області неподалік кордону України. У вантажівці було двоє окупантів, обох ліквідували.

У березні 2023 року глава уряду Чеченської Республіки Ічкерія у вигнанні Ахмед Закаєв заявив, що в Україні діють збройні сили Ічкерії у складі іноземного легіону. "Практично вдалося відновити збройні сили Чеченської Республіки Ічкерія саме на території України", – повідомив він. "Українська правда" уточнює, що на боці України, за даними Закаєва, воює п'ять чеченських добровольчих батальйонів.

Контекст:

Втрати російських окупантів, за даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 17 липня 2023 року: приблизно 238 300 військових убитими, 8034 бойові броньовані машини, 4115 танків, 315 літаків, 310 вертольотів і тисячі одиниць іншої техніки. Водночас у ЗСУ зазначали, що втрати окупантів можуть бути значно вищими за офіційні цифри.