У Харкові запустили метро, воно працюватиме і як укриття. Відео

Перший тиждень проїзд у Харківському метрополітені – безплатний
Фото: ЕРА

Харківський метрополітен, у якому із 24 лютого жителі міста ховалися від бомбардувань, знову запрацював. Відео перших поїздів опублікувало вранці у Telegram "Суспільне. Харків".

Підземка працюватиме із 7.00 до 19.00, інтервал руху поїздів – 30 хвилин. На кожній станції для пасажирів розміщено розклад.

Перший тиждень проїзд у Харківському метрополітені – безплатний. Потяги курсують у всіх напрямках, окрім ділянки "Академіка Павлова" – "Героїв праці" на Салтівській лінії. Станція "Держпром" працюватиме лише на перехід до станції "Університет", без входу та виходу в місто.

Повний перелік вестибюлів та виходів, які працюють, мерія опублікувала на сайті. Там також повідомили, що харків'яни зможуть продовжити користуватися станціями як тимчасовим укриттям під час повітряних тривог.

Контекст:

Із 24 лютого харківське метро стало прихистком для тисяч жителів міста, які рятуються від війни. Люди повністю облаштували там побут, установили намети, на станції метро регулярно постачали гуманітарну допомогу, медикаменти і продукти, волонтери влаштовували навчання та ігри для дітей, артисти приїжджали туди з концертами.

3 квітня на одній зі станцій Харківського метрополітену відбулася церемонія реєстрації шлюбу, одружилися медсестра Анастасія і стоматолог Антон.

16 травня міський голова Ігор Терехов заявив, що починається відселення людей із вагонів та платформ для підготовки запуску метро. В інтерв'ю телеканалу "Дом" він розповів, що людей, які понад два місяці ховалися від обстрілів у харківській підземці, почали переселяти до гуртожитків та санаторіїв.