У Херсоні ще один загиблий і поранений за день. ЗСУ знищили російський танк, який уранці обстріляв зупинку громадського транспорту

Унаслідок обстрілів із боку окупантів у Херсоні сьогодні загинуло четверо людей, ще одна дістала поранення
Фото: Андрій Єрмак / Telegram

Ранковий обстріл зупинки громадського транспорту в Херсоні, внаслідок якого загинуло троє мирних жителів, російські окупанти здійснили з танка на лівому березі Дніпра. Про це 9 березня у коментарі "Інтерфакс-Україна" повідомив керівник пресслужби Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

"Близько 10.00 були прильоти по Корабельній площі. Найімовірніше, стріляв танк, з якого вели вогонь із лівого берега. Наразі вже є інформація від оперативного командування "Південь", що цей танк пішов слідом за російським кораблем і був ліквідований. Однак він забрав життя трьох людей: це були чоловік і жінка, які перебували на зупинці, і жінка, яка, на жаль, згоріла в торговельному приміщенні, яке було поруч із зупинкою", – сказав Толоконніков.

За його словами, коли на місце обстрілу прибули представники обласної влади, окупанти знову обстріляли цей район. Унаслідок чергової атаки ворожий снаряд влучив у житловий будинок.

"Там загинув один чоловік 35 років, поранено ще одного чоловіка 38 років. Він зараз перебуває у лікарні у важкому стані", – зазначив Толоконніков.

Контекст:

Херсон і практично всю Херсонську область російські окупанти захопили на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, у лютому – березні 2022 року.

У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром.

Після цього росіяни почали системно обстрілювати Херсон та інші звільнені населені пункти регіону.