У Херсоні почало працювати 12 пунктів надання гуманітарної допомоги

До Херсона надходить допомога з різних куточків України і світу
Фото: EPA

Голова Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова заявила, що у Херсоні почало працювати 12 пунктів надання гуманітарної допомоги, зокрема шість – у старостинських округах. Про це 18 листопада у Telegram повідомила Херсонська міська рада.

За її інформацією, до Херсона надходить допомога з різних куточків України і світу від різних установ, організацій і волонтерів. Наприклад, Дніпропетровська військова адміністрація надала Херсону п'ять автобусів для пасажирських перевезень і спецтехніку.

Лугова зазначила, що серед іншого, жителям Степанівки Херсонської області передали 350 продуктових пакетів і 15 буржуйок. Також гуманітарна місія "Пролісок ООН" роздала ліхтарі, ковдри і спальні мішки. 

Контекст:

Наприкінці серпня ЗСУ розпочали наступальні дії, зокрема в Херсонській області. 9 листопада міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав розпочати відведення військових із Херсона та з правобережжя Херсонської області.

11 листопада українські сили зайшли в Херсон. 12 листопада стало відомо, що до міста повернулися українські органи влади, зокрема військова адміністрація та поліція.

14 листопада у Херсоні офіційно підняли прапор України у присутності президента.

Перед відступом окупанти підірвали критичну інфраструктуру, тому в місті немає води, світла, централізованого опалення, фіксують проблеми з мобільним зв'язком.