У Херсонській області на гарячому затримали військових, які збували боєприпаси із зони АТО

Військові налагодили продаж боєприпасів із зони АТО
Фото: ssu.gov.ua

У момент затримання військовослужбовців, які намагалися продати боєприпаси цивільним особам, силовики виявили вісім гранат і ручний протитанковий гранатомет, повідомив прес-центр Служби безпеки України.

У Херсонській області співробітники Служби безпеки України спільно з представниками військової прокуратури перекрили канал постачання боєприпасів із зони антитерористичної операції, повідомив прес-центр силового відомства.

Згідно з інформацією, двоє військовослужбовців-контрактників однієї з частин Збройних сил України, яка дислокується в Херсонській області, налагодили продаж боєприпасів цивільним особам і були затримані на гарячому в момент продажу зброї.

У момент затримання при собі військові мали вісім гранат і ручний протитанковий гранатомет.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї) Кримінального кодексу України.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.