Під час війни поранено понад 90 тис. російських окупантів – Міноборони України

РФ видає тисячі військовослужбовців за зниклих безвісти, повідомила українська влада
Фото: ЕРА
Армія Російської Федерації від початку повномасштабного вторгнення на територію України втратила понад 30 тис. солдатів, приблизно 90 тис. – поранені. Про це на зустрічі із групою німецьких депутатів від фракції ХДС/ХСС повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, пише сайт міністерства.

За його словами, командування РФ видає тисячі військовослужбовців за зниклих безвісти й полонених, щоб не виплачувати грошових компенсацій сім'ям.

"До 24 лютого Росія вела в Україні гібридну війну. Сьогодні це інтенсивні бойові дії", – зазначив Резніков.

Він підкреслив, що агресор, як і раніше, переважає Україну в ресурсах, і для активізації знищення противника Україні потрібно більше далекобійної зброї.

"Ми захищаємо свої землі, боремося за свободу, захищаємо весь європейський континент. Давайте просто разом переможемо ворога", – звернувся він до німецьких партнерів.

Контекст:

Росія не звітує про свої втрати. Генштаб Збройних сил України щодня повідомляє про загиблих окупантів, але не уточнює інформації про поранених. За останніми даними Генштабу, з 24 лютого втрати серед особового складу окупантів сягнули приблизно 35 750 осіб.

Майже 42 тис. росіян поскаржилися в адміністрацію президента РФ на відсутність допомоги від міноборони в пошуку зниклих безвісти та військовополонених в Україні. Про це йдеться в дослідженні "Важных историй", опублікованому 9 червня.

Під Донецьком російські окупанти створили полігон, на який звозять тіла своїх військовослужбовців. Про це свідчить розмова бойовика з ОРДЛО з дружиною, перехоплена Службою безпеки України. "Це не морг, це звалище. Огороджено, оточено, нікого не пускають", – повідомив бойовик. Він додав, що його командуванню простіше звозити "двохсотих" на смітник, щоб потім "зробити, що зник безвісти".

Також із перехоплень стало відомо, що, щоб приховати кількість втрат на війні в Україні, тіло російських окупантів вивозять до РФ невеликими партіями й лише вночі. "Це значно збільшує термін доправлення, тому іноді родичам окупантів приїжджає вже "напіврозкладений вантаж 200", який потрібно додатково ідентифікувати", – уточнили у СБУ.