У Києві за підозрою в роботі на РФ затримали прихильника "русского міра", який назвався монахом

За даними поліції, затриманий підтримував дії російської армії на території України
Фото: Національна поліція України / Facebook
У Києві поліція затримала чоловіка за підозрою у розвідувально-диверсійній діяльності. Про це повідомила пресслужба Нацполіції України у Facebook 22 березня.

"У Києві поліцейські затримали прихильника "русского міра" за підозрою у розвідувально-диверсійній діяльності. З'ясувалося, що затриманий підтримував дії російської армії на території України, пропагував ідеї "русского міра" та співпрацював із ворогом, передаючи важливу інформацію. 41-річного зловмисника, який назвався монахом одного із храмів, затримали оперативники департаменту карного розшуку Національної поліції України на одній зі станцій метро", – ідеться у повідомленні.

У його помешканні вилучили докази, що свідчать про можливу причетність до розвідувально-диверсійної діяльності на території України, зазначили у поліції.

"Окрім того, у телефоні підозрюваного є листування з абонентами з Росії із закликами до знищення українців, фотографії об'єктів критичної інфраструктури, аудіозаписи з інформацією про розташування блокпостів тощо", – поінформували у поліції.

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення РФ українські правоохоронці регулярно повідомляють про викриття і затримання диверсантів. Так, 14 березня СБУ затримала 60 колаборантів та викрила 20 ворожих ДРГ у різних регіонах.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський говорив 17 березня, що в Україні не залишилося регіонів, де б не було явної воєнної загрози.