У Київській області внаслідок російської атаки пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури, є поранені

Ракети і їхні уламки пошкодили приватні будинки в Київській області
Фото: Ігор Сапожко - ОФІЦІЙНО / Telegram
Унаслідок масованої ракетної атаки вранці 16 грудня в Київській області пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури й житлові будинки в різних районах, відомо про трьох поранених.

"Унаслідок ракетного обстрілу з боку РФ у регіоні пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури. До медичного закладу госпіталізовано двох працівників підприємства з різними ступенями ушкоджень", – повідомили вдень у Київській обласній прокуратурі.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Пізніше голова Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив, що постраждалих уже троє, один із них у тяжкому стані.

"Унаслідок масованої атаки пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури й дев'ять приватних будинків у різних районах області", – написав він.

У регіоні діють екстрені вимкнення електрики. Лікарні та критична інфраструктура функціонують на генераторах. У деяких громадах є перебої із зв'язком, водо- й теплопостачанням.

За його словами, у Київській області цілодобово функціонує понад 400 "пунктів незламності", адреси доступні за посиланням.

Уранці в Київській області спрацювала ППО, ракети збили, зокрема, поблизу Бучі й у Броварській громаді. Уламки пошкодили приватні будинки.

Контекст:

16 грудня вранці РФ завдала чергового масованого ракетного удару по Україні. За даними головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, окупанти випустили по території країни 76 ракет, захисники збили 60 із них.

Ракети збивали в небі над Дніпропетровською, Вінницькою, Миколаївською та Херсонською областями, а також над Києвом. У Кривому Розі ракети влучили в житловий будинок, є руйнування, двоє людей загинули й щонайменше восьмеро дістали поранення.

Пошкоджено дев'ять об'єктів генерації електроенергії, повідомили в Міненерго. По всій Україні ввели аварійні вимкнення світла. Після ракетного удару частину регіонів і міст було повністю знеструмлено. Це вже дев'ята хвиля ракетних ударів на енергетичні об'єкти країни, зазначили в "Укренерго".