У Кременчуці оголошено триденну жалобу

У зруйнованому російською ракетою торговому центрі у Кременчуці триває рятувальна операція, кількість жертв може зрости
Фото: ДСНС України / Telegram

З 28-го до 30 червня у Кременчуці оголошено триденну жалобу за загиблими внаслідок російського ракетного удару по ТЦ "Амстор", повідомив 28 червня у Facebook міський голова Кременчука Віталій Малецький.

"Сьогодні в Україні День Конституції. Але у Кременчуці державні прапори будуть приспущені. У ці дні забороняється проведення будь-яких розважальних заходів. Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким загиблих", – написав Малецький.

Він підкреслив, що це стало найбільшою трагедією в сучасній історії Кременчука.

"Кременчуцька громада вимагає притягнути до відповідальності винних у розв'язанні війни та нападі на мирних громадян", – закликав міський голова.

Голова обласної військової адміністрації Дмитро Лунін у Telegram додав, що на знак скорботи буде приспущено Державний Прапор України з чорною стрічкою на будинках органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.

Також, за словами губернатора, встановлено обмеження на проведення розважальних заходів, заборонено вмикати розважальну музику в закладах торгівлі та громадського харчування.

За даними станом на ранок 28 червня Дмитро Лунін повідомив про 18 загиблих унаслідок ракетного удару окупантів по ТЦ "Амстор", рятувальна операція триває.

Контекст:

Окупанти завдали ракетного удару по торговому центру у Кременчуці вдень 27 червня. За словами президента України Володимира Зеленського, у ТЦ була понад 1 тис. осіб. Унаслідок удару почалася пожежа.

Роман Ємець, директор компанії Smart Urban Solutions, якій належить центр, сказав "Інтерфакс-Україна", що удар припав на "найбільш людний час дня щодо відвідувачів". Будівля повністю згоріла.

За даними секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, окупанти випустили по Кременчуку дві крилаті ракети повітряного базування Х-22. Одна ракета влучила в торговий центр, друга – у стадіон. За інформацією Повітряних сил Збройних сил України, пуски здійснювали з Курської області Росії.

Дах супермаркету обвалився, під завалами могли залишитися люди, повідомляли у МВС, рятувальна операція триває.