У Криму окупанти мобілізують пожежників і наглядачів – Центр нацспротиву

Російські окупанти продовжують мобілізацію на тимчасово окупованих територіях України
Фото: EPA (архів)

У тимчасово окупованому Криму загарбники активно вербують до лав російської армії пожежників, рятувальників і співробітників пенітенціарної служби. Про це 21 березня повідомив Центр національного спротиву (ЦНС), створений Силами спецоперацій ЗСУ.

Інформують, що для поповнення кадрового дефіциту в місцевому "міністерстві надзвичайних ситуацій", який виник через мобілізацію на півострові, окупанти прибрали віковий ценз для охочих працювати пожежниками й рятувальниками.

Про підготовку російських окупантів до мобілізації місцевих жителів у тимчасово захопленому Криму Генштаб Збройних сил України повідомляв 26 січня. 14 березня ЦНС зазначав, що окупанти нарощують темпи мобілізації на півострові.

Контекст:

Про те, що Росія фактично проводить мобілізацію на окупованих територіях України, повідомляв речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник 3 листопада 2022 року. За його словами, росіяни здійснюють облави на чоловіків призовного віку, їх силоміць доправляють у військкомати.

Генштаб ЗСУ 16 лютого 2023 року повідомляв, що в Маріуполі окупанти мобілізують безпритульних, а також осіб з алкогольною або наркотичною залежністю.

9 березня стало відомо, що РФ планує нову хвилю мобілізації на тимчасово захоплених територіях Луганської й Донецької областей.