У Кривому Розі кількість жертв удару окупантів по житловому будинку зросла до трьох – ОВА

У Кривому Розі триває розбір завалів будинку, у який влучила російська ракета
Фото: Валентин Резніченко / Дніпропетровська ОДА (ОВА) / Telegram
У Кривому Розі Дніпропетровської області 16 грудня тривають рятувальні роботи і розбір завалів житлового будинку, який було зруйновано внаслідок російського ракетного удару, повідомив у Telegram голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

"Це будинок у Кривому Розі після ранкового прильоту ворожої ракети. Російська атака обірвала три життя. Загинула 64-річна жінка і молоде подружжя. Під уламками будинку ще лишається їхній маленький син", – написав голова ОВА.

Він зазначив, що станом на 17.54 відомо про 13 поранених.

"У тому числі і четверо дітей – всі вони у лікарні. Семирічна дівчинка важка. Родини просто жили у своєму будинку... Росіяни заплатять за кожне скалічене життя", – наголосив Резніченко.

Вибухи у Кривому Розі чули приблизно 9.00 під час масованої атаки РФ по Україні. Потім стало відомо про прильоти, ще пізніше – що удару завдали по житловому будинку і внаслідок атаки загинуло двоє людей, ще п'ятеро (зокрема дві дитини) дістали поранення.

Пізніше стало відомо, що кількість поранених сягнула восьми. Унаслідок удару по будинку зруйновано один із п'яти під'їздів.

Контекст:

16 грудня у першій половині дня РФ завдала масованого ракетного удару по Україні. За даними головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, окупанти випустили по території країни 76 ракет, захисники збили 60 із них.

Ракети збивали у небі над Дніпропетровською, Вінницькою, Миколаївською і Херсонською областями, а також над Києвом. У Кривому Розі ракети влучили у житловий будинок, є руйнування, двоє людей загинули і щонайменше восьмеро дістали поранення.

Є влучання в енергооб'єкти на сході й на півдні країни, повідомили у Міненерго. По всій Україні запровадили аварійні вимкнення світла. Після ракетного удару частина регіонів і міст, зокрема Харків і Дніпропетровська область, були повністю знеструмлені.