У Мелітополі загинув колаборант і поранено його водія. Мер назвав прізвища

Федоров розповів подробиці про ранковий вибух
Фото: mediacenter.org.ua
В окупованому Мелітополі Запорізької області внаслідок вибуху вранці 27 квітня загинув один колаборант і поранено іншого. Їхні імена назвав мер міста Іван Федоров у Telegram.

За його словами, загиблий – Олександр Міщенко, який після окупації став заступником начальника фейкового управління внутрішніх справ Запорізької області та охоронцем "голови адміністрації" Мелітополя Галини Данильченко.

Поранення, за даними Федорова, дістав Юрій Акімов, водій і помічник Міщенка.

Мер зазначив, що це одна з найзнаковіших ліквідацій колаборантів. Він пояснив, що зазвичай у так званій міліції колаборантів із місцевих жителів приблизно 15%, а у відділенні, де керував Акімов, ця кількість становить понад 80%. За словами Федорова, він "потягнув" за собою багатьох людей – когось підкупив грошима, а когось просто залякав. Також Акімов, за словами мера, відповідав за всі кадри в окупаційній міліції.

"Окупанти не здатні відшукати "винних", тож беруть першого, хто трапляється під руку. Після ранкової "бавовни" захопили дівчину, яка стояла на зупинці", – також повідомив мер. За його словами, окупанти намагаються звинуватити її у причетності до диверсії.

Раніше повідомляли, що о 5.20 в центральній частині Мелітополя стався вибух біля під'їзду багатоквартирного будинку на вулиці Героїв України, 67. Федоров повідомляв, що підірвався один із місцевих колаборантів, але імені не називав.

Контекст:

Після нападу на Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. 26 лютого 2022 року після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли до 150-тисячного Мелітополя.

Обласний центр Запоріжжя окупанти не змогли взяти. Тому вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої частини Запорізької області і проводили там псевдореферендум про "приєднання" регіону до РФ.

Протягом останніх тижнів влада Мелітополя регулярно повідомляє про вибухи в тимчасово окупованому місті.