У Мінсоцполітики показали, у які регіони України найчастіше переїздять внутрішньо переміщені особи

В Україні понад 1 млн сімей перебуває на обліку як внутрішньо переміщені особи
Фото: ЕРА (архів)
Станом на 6 липня в Україні стоять на обліку як внутрішньо переміщені особи 1 473 650 переселенців із Криму, Донецької та Луганської областей, повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.

Це понад 1 млн сімей, майже 200 тис. неповнолітніх, приблизно 400 тис. людей працездатного віку і 51 тис. людей з інвалідністю.

Протягом двох минулих місяців кількість внутрішньо переміщених осіб зросла – 5 травня в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб на обліку було понад 1 466 077 млн осіб.

Як і у травні, найбільше внутрішньо переміщених осіб було зареєстровано в Донецькій, Луганській, Харківській, Київській, Одеській областях, а також у Києві.

Інфографіка: msp.gov.ua

Контекст:

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією, і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

Заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Інна Голованчук торік у листопаді повідомляла, що приблизно половина українців, офіційно зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, насправді живе на окупованій території. Заступниця міністра уточнювала, що реально на підконтрольну українській владі територію виїхало і живе приблизно 700–800 тис. людей.