У Молдові затримали "інструкторів" із Придністров'я, що співпрацюють із бойовиками на Донбасі – посол

"Інструкторів" було затримано, зокрема, на території Кишинівського аеропорту
Фото: pixabay.com

Молдовські правоохоронці в межах співпраці з українськими спецслужбами затримали "інструкторів" із невизнаного Придністров'я, які співпрацювали з проросійськими бойовиками на сході України, повідомив посол Молдови в Україні Руслан Болбочан.

У Молдові затримали "інструкторів" із Придністров'я, які співпрацюють із бойовиками на Донбасі, повідомив посол Молдови в Україні Руслан Болбочан під час панельної дискусії "Пастки Придністровського врегулювання: як їх уникнути?", пише УНІАН.

"В останній час є дуже високий рівень діалогу між Молдовою і Україною. Це дуже сприяє тісній взаємодії та міжвідомчій взаємодії як представників прикордонних та митних служб наших країн, так і представників спеціальних органів наших країн. І не секрет, що ці так звані інструктори були затримані – деякі з них і на території Кишинівського аеропорту, і в інших пунктах, а далі відповідно до нашого законодавства", – підкреслив Болбочан.

Спеціальний представник України з питань придністровського врегулювання Віктор Крижанівський зі свого боку підкреслив, що говорив про це із "президентом" невизнаного Придністров'я Вадимом Красносельським. За його словами, він попередив, що позиція України стане жорсткішою у разі, якщо такі випадки будуть повторюватися.

"На що мені було сказано, що вони роблять усе можливе, щоб такі найманці не з'являлися на території України в лавах агресора", – зазначив Крижанівський.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.