У Нікополі протягом доби зруйновано приблизно 30 багатоповерхівок і приватних будинків. Пошкоджено електромережі та газопровід – ОВА

Росіяни били ракетами й важкою артилерією по чотирьох районах Дніпропетровської області
Фото: Валентин Резніченко / Facebook
Останньої доби росіяни обстріляли кілька районів Дніпропетровської області з реактивних систем залпового вогню "Ураган" і "Град". Про це 10 жовтня в Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

У ніч на 10 жовтня окупанти зруйнували в Нікополі понад 30 багатоповерхівок і приватних будинків, господарські споруди, автомобілі. Пошкоджено електромережі та газопровід, через обстріл знеструмлено будинки понад 2 тис. осіб.

"Ніч масованих атак. Росіяни били ракетами, "Ураганами", "Градами" та важкою артилерією по чотирьох районах області. У Нікопольському районі обстріляли три громади – Нікопольську, Червоногригорівську та Мирівську", – зазначив Резніченко.

Російські снаряди пошкодили будівлі лікарні, ліцею, пошти, аптеки, бібліотеки та іншу цивільну інфраструктуру.

У Криворізькому районі ворог "Ураганами" вдарив по Зеленодольській громаді. Масштаби руйнувань з'ясовують, але жертв, за попередньою інформацією, немає.

"На Синельниківський і Павлоградський райони приблизно опівночі росіяни скерували ракети. Обидві нашою ППО знищено", – зазначив глава області.

Контекст:

Російські окупанти атакують Дніпропетровську область із різних видів озброєння від початку повномасштабного вторгнення. Найчастіше ударів завдають по південних районах, розташованих неподалік тимчасово окупованих частин Херсонської та Запорізької областей.

З 12 липня ворог системно обстрілює Нікополь і Нікопольський район, повідомляв голова РВА Євген Євтушенко. Він запропонував жителям Нікополя тимчасово покинути місто через регулярні обстріли.