У Покровську завершено рятувальну операцію. Кількість жертв російського обстрілу зросла до трьох – ОВА

У Покровську завершено рятувальні роботи після російського обстрілу
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram

Увечері 15 лютого завершилася рятувальна операція у Покровську Донецької області на руїнах знищеного росіянами житлового будинку, обстріляного з реактивної системи залпового вогню "Смерч". Про це 15 лютого у Telegram повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

"За остаточними даними, троє людей загинули, 11 поранені. Серед поранених одна людина у тяжкому стані, вона перебуває в лікарні в одній із сусідніх областей. Унаслідок обстрілу пошкоджено чотири багатоповерхівки та школу", – написав Кириленко.

Окупанти завдали удару по Покровську із РСЗВ "Смерч" 15 лютого приблизно о 10.00. Удень повідомляли про одного загиблого та 12 поранених унаслідок обстрілу, станом на вечір кількість жертв подвоїлася. Кириленко повідомляв, що 14 мешканців обстріляного будинку виявили бажання евакуюватися за межі області.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. На початку квітня окупантів вигнали з північних областей України, бої тривають на сході та півдні країни.

Влада Донецької області постійно закликає мирних жителів регіону евакуюватися: через обстріли окупантами залишатися там небезпечно.