У половині Львова відновили енергопостачання – мер

У Львові відновлюють енергопостачання
Фото: EPA
Після масованої ракетної атаки Росії по Україні Львів наполовину під'єднали до електроенергії. Водночас тривають планові вимкнення, повідомив мер міста Андрій Садовий 23 листопада в Telegram.

За його словами, водопостачання в місті відновлено на 70%. Частину будинків забезпечено лише на перших поверхах, але це тимчасово, запевнив мер.

"Тепло. Запускаємо міські ТЕЦ, працюємо над відновленням теплопостачання й подачею гарячої води. Якщо не станеться надзвичайної ситуації, то садки і школи завтра працюватимуть у звичному режимі", – написав він.

Щодо громадського транспорту, в місті збільшили кількість автобусів, паралельно відновлюють роботу електротранспорту. 75% світлофорів уже працюють, зазначив Садовий.

Він також нагадав, що у Львові працює 18 пунктів обігріву, де можна зарядити телефони, погрітися, випити гарячий чай або каву. Сьогодні вони працюють до пізнього вечора.

Контекст:

23 листопада Росія завдала чергового масованого ракетного удару по Україні. Прильоти зафіксовано в Києві й області, у Львівській та Кіровоградській областях. Місцева влада повідомляла про роботу ППО у Дніпропетровській та Полтавській областях.

У Києві відомо про трьох загиблих і дев'ятьох поранених, у Київській області одна людина загинула й понад 20 постраждали.

По всій Україні почали вводити аварійні вимкнення електроенергії.

Дві атомні електростанції від'єднано від енергосистеми.

Після ракетних ударів Львів і кілька райцентрів залишилися без світла.