У районі Умані збита російська ракета впала на цивільний об'єкт, є поранені – ДСНС

Збита російська ракета впала на цивільний об'єкт неподалік Умані
Фото: ДСНС України / Telegram
Двоє людей, які дістали поранення внаслідок падіння збитої російської ракети на цивільний об'єкт в Уманському районі Черкаської області, перебувають у лікарні. Про це 8 серпня в Telegram повідомила пресслужба ДСНС України.

"У результаті спрацювання протиповітряної оборони в Уманському районі внаслідок падіння залишків збитої ракети пошкоджено об’єкт цивільної інфраструктури. Двоє людей отримали поранення, їх оперативно госпіталізовано", – ідеться в повідомленні рятувальників.

У ДСНС уточнили, що до ліквідації пожежі на загальній площі 70 м2 залучено 10 рятувальників та дві одиниці техніки.

Інформацію про падіння уламків російської ракети на цивільний об'єкт підтвердив у Telegram голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

Ще одну ракету окупантів українські сили ППО збили 8 серпня в Одеській області.

Раніше система протиповітряної оборони в Черкаській області збивала російські ракети. Зокрема, це сталося 4 травня, унаслідок чого ніхто не постраждав.

16 липня російські військові завдали ракетного удару по сільгосппідприємству в Черкаській області. Чотири із шести випущених під час цього удару російські ракети збили сили ППО над Запорізькою та Дніпропетровською областями.

Контекст:

За підрахунками української влади, загарбники випустили по території України понад 3 тис. ракет, частину з них збили сили ППО.

Лише за 2 серпня Росія випустила по Україні крилатих ракет на $100 млн. РФ використала вісім ракет Х-101 (Х-555), сім із яких, за даними командування Повітряних сил Збройних сил України, збили українські сили ППО.