Залужний обговорив прогнози на 2024 рік із головою Об'єднаного комітету начальників штабів США

Залужний зазначив, що подякував Брауну за підтримку українців
Фото: ЕРА

15 січня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів телефонну розмову з очільником Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном. Про це Залужний повідомив у Telegram.

"Поінформував генерала Брауна про ситуацію на полі бою в цілому й докладно – на окремих ділянках фронту. Поділився результатами аналізу бойових дій у 2023 році і прогнозами на 2024-й. Разом із головою Об'єднаного комітету начальників штабів США обмінялися думками стосовно питань, що становлять взаємний стратегічний інтерес", – написав він.

Залужний розповів, що він "подякував генералу Брауну й усьому американському народу за всебічну підтримку України в боротьбі з російським агресором".

Контекст:

Залужний уже проводив телефонні розмови із Брауном після призначення його на посаду голови Об'єднаного комітету.

Головнокомандувача військово-повітряних сил США Брауна Сенат затвердив на посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів 20 вересня. Він замінив генерала армії Марка Міллі. Браун – колишній військовий льотчик. Він став другим темношкірим офіцером, який очолює Об'єднаний комітет начальників штабів, після Коліна Павелла, який обіймав цю посаду 20 років тому.

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків. У квітні сили оборони вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частини Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.