У штабі АТО повідомили, що в Донецькій області бойовики обстріляли автобус із мирними жителями. Одна людина загинула

У штабі АТО звинуватили бойовиків у провокаційному обстрілі автобуса з мирними жителями
Фото: ЕРА

Бойовики намагаються перекласти відповідальність за обстріл автобуса в "сірій зоні" на українську армію, заявили в штабі АТО.

Проросійські ЗМІ поширюють неправдиву інформацію про нібито обстріл Збройними силами України автобуса в "сірій зоні" в районі контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) "Оленівка", розповіли в прес-центрі штабу АТО у Facebook.

Місце, де стався інцидент, розташоване на тимчасово не підконтрольній українському урядові території окремих районів Донецької області (ОРДО).

"За оперативною інформацією, автобус із цивільними особами був обстріляний бойовиками незаконних збройних формувань ОРДО. За словами місцевих мешканців, які у цей час перетинали лінію зіткнення через КПВВ, внаслідок цих дій одна цивільна особа загинула, ще одна – отримала поранення", – ідеться в повідомленні.

У штабі АТО зазначили, що дії російських найманців спрямовані на дискредитацію української армії напередодні візиту на територію Донецької і Луганської областей першого заступника голови СММ ОБСЄ в Україні Александра Хуга.

"Вчергове наголошуємо на тому, що сили АТО суворо дотримуються Мінських домовленостей", – додали вони.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

О 00.00 23 грудня 2017 року в зоні конфлікту було оголошено новорічно-різдвяне перемир'я. 24 грудня, згідно з повідомленнями українських військових, бойовики порушили домовленості і відкрили вогонь.

Сторони вже кілька разів оголошували перемир'я, але жодного разу не вдалося домогтися його повного дотримання.