У Сімферополі пролунало щонайменше вісім гучних вибухів. "Влада" Криму інциденту не коментує – ЗМІ

Окупанти заявляють про роботу російської ППО над Сімферополем по безпілотниках, офіційних підтверджень цьому немає
Фото: Київська міська рада / Facebook (иллюстративное)
У тимчасово окупованому Росією Криму в Сімферополі ввечері 31 липня було чутно кілька гучних вибухів. Про це в Telegram повідомило, зокрема, видання "Крым.Реалии" (проєкт "Радіо Свобода"), інформацію підтвердив у Telegram радник мера тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області Петро Андрющенко.

"Кримські Telegram-канали пишуть, що в Сімферополі працює система ППО – нібито відбиває атаку дронів. Російська влада повідомлень про вибухи не коментувала", – повідомило "Крым.Реалии", наголосивши, що редакція не може оперативно перевірити інформацію.

Андрющенко написав про понад вісім вибухів у Сімферополі.

"Росіяни плутаються – чи то ППО, чи то РЕБ, чи то... Тривожно", – написав він.

Telegram-канал "Крымский ветер" із посиланням на підписників стверджує, що вибухи лунали на північ від Сімферополя.

Там додали, що очевидці нарахували від семи до 10 вибухів.

Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. "Приєднання" півострова до РФ не визнають Україна й більшість інших країн.

Українська влада неодноразово заявляла, що налаштована на деокупацію всіх захоплених із 2014 року Росією українських територій, зокрема Криму.

Навесні й улітку 2023 року на півострові регулярно лунали вибухи. Одні з останніх повідомлень про вибухи у Криму з'явилися 24 липня, окупаційна влада підтвердила влучання у склад боєприпасів.

Міноборони країни-агресора РФ 30 липня в Telegram заявило про атаку 25 українських безпілотників "на об'єкти" в окупованому Криму, яку нібито відбили. Українські військові цієї інформації не коментували.