"У всіх панічний настрій". Кім заявив, що російські окупанти готуються до втечі

Із Миколаївської області масово втікає військове командування, каже Віталій Кім

Фото: Віталій Кім - голова Миколаївської ОДА / Facebook

Російські загарбники впали в паніку й готуються самостійно рятувати своє життя, не покладаючись на командирів. Про це розповів голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в ефірі телеканалу "Freeдом" уранці 12 вересня.

Російські війська й далі обстрілюють Миколаїв, але Збройним силам України вдалося відсунути лінію фронту далі від міста.

"Нещодавно наші захисники на південнобузькому напрямку знищили дев'ять російських пускових установок ракет С-300, позиції яких були відомі ЗСУ. Зменшення використання C-300 для обстрілів Миколаєва свідчить про те, що Збройні сили України відсувають лінію фронту подалі від міста", – повідомив Кім.

Також чиновник розповів, що російські окупанти по другому колу обстрілюють уже вражені ними раніше об'єкти.

"Моя думка: або в них зменшилася кількість інформації і вони б'ють по старих координатах, або керівництво нове, нетямуще, не розібралося й відпрацьовує старі цілі", – сказав він.

Голова Миколаївської ОВА також розповів, що з області масово тікає військове командування.

"Вони намагаються заспокоїти своїх солдатів, щоб ті сиділи й чекали, коли хтось домовиться. Але керівництво втекло за Дніпро. Солдатів своїх покинуло, тут у всіх панічний настрій, – розповів Кім. – Щойно наші Збройні сили почнуть активні дії, вони тікатимуть, як і в Харкові, але буде водна перешкода й будуть більше здаватися. Російські солдати, солдати ОРДЛО починають не довіряти тому, що каже їм російський телевізор. Коли говорять: "Не треба панікувати", вони розуміють, що треба готуватися до паніки. Вони розуміють, що їх дурять, і готуються самостійно рятувати свої життя. Це не жарт, велосипеди забирають у цивільних".

Контекст:

Російська армія обстрілює Миколаїв та область із 24 лютого – із першого дня повномасштабного вторгнення в Україну. У березні – квітні інтенсивність обстрілів знизилася після того, як українські військові відсунули окупантів від міста. Із травня регіон зазнає обстрілів і ракетних ударів майже щодня.

Росіяни контролюють приблизно 5% населених пунктів Миколаївської області, повідомили в ОВА 5 серпня.

Російські окупаційні війська від початку повномасштабної війни пошкодили обстрілами 10 тис. цивільних об'єктів Миколаївської області, повідомили в ОВА 21 серпня.