Участь у мультипредметному тестуванні підтвердило 218 тис. українських абітурієнтів, із них 26 тис. – із-за кордону – нардеп

Замість ЗНО цього року абітурієнти складатимуть мультипредметний тест
Фото: depositphotos.com
218 тис. українських абітурієнтів підтвердили участь у мультипредметному тестуванні, яке цього року має замінити зовнішнє незалежне оцінювання. Про це розповів голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, нардеп від "Слуги народу" Сергій Бабак на брифінгу у медіацентрі "Україна" 7 червня.

Він повідомив, що участь підтвердило 192 тис. абітурієнтів з України і приблизно 26 тис. – із-за кордону.

Бабак зазначив, що спочатку на тестування реєструвалося орієнтовно 400 тис. осіб. Вони мають пройти дві верифікації, одна з яких завершується сьогодні, а наступна відбудеться із 21 червня до 7 липня.

"Зараз діти вказують, де і коли хочуть складати тест, а із 21 червня кожен із них отримає запрошення у конкретний пункт тестування", – розповів нардеп.

Він також повідомив, що, незважаючи на війну, кількість охочих вступити до вишів цього року не відрізняється від торішніх показників.

Контекст:

24 березня Верховна Рада скасувала державну підсумкову атестацію, ЗНО, єдиний вступний іспит та єдиний професійний вступний іспит 2022 року.

Натомість для вступу на бюджет абітурієнтам необхідно буде скласти національний мультипредметний тест, а контрактникам – подати мотиваційний лист.

Тестування відбуватиметься за три сесії.