Україна отримала від Норвегії останню партію модульних мостів, що витримують важкий транспорт

Норвезькі фахівці проведуть для українських тренінг із монтування таких мостів
Фото: Укравтодор / Facebook
Україна отримала від Норвегії як гуманітарну допомогу 10 модульних мостів, які витримують важкий транспорт. Про це 17 січня повідомив "Укравтодор".

Як пояснили у компанії, перша партія мостових конструкцій прибула 11 січня, сьогодні в Україні отримали частину, що залишилася. Конструкції планують встановлювати на деокупованих територіях країни замість зруйнованих.

"Україні подарували тимчасові мостові конструкції типу acrow/bailey, які підходять для пересування важких транспортних засобів. Ці конструкції дозволять не лише з'єднати населені пункти, а й забезпечать довезення гуманітарних вантажів, проїзд "швидких", ремонтних бригад, евакуацію населення", – зазначають у повідомленні "Укравтодору".

Вартість подарованих конструкцій становить 30 млн норвезьких крон (понад 110 млн грн).

Перед встановленням українські мостобудівники мають пройти тренінг у Польщі. Їх навчатимуть норвезькі фахівці.

В "Укравтодорі" наголосили, що Норвегія стала вже третьою країною, яка передала гуманітарну допомогу для відновлення дорожньої інфраструктури. Дев'ять тимчасових мостів подарували також Чехія та Франція. Частину з них уже змонтовано у Київській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях.

Контекст:

За даними МВС України станом на кінець 2022 року, РФ під час війни зруйнувала в Україні понад 35 тис. об'єктів, зокрема 702 – критичної інфраструктури.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв у грудні, що росіяни зруйнували й пошкодили в Україні 25 тис. км доріг і 315 мостів.