Україна повернула тіла ще 25 загиблих воїнів – Мінреінтеграції

Відбулося вже кілька обмінів, унаслідок яких повернули тіла понад 560 українських воїнів
Фото: minre.gov.ua
Тіла 25 українських захисників повернуто на підконтрольну владі територію в межах чергової операції. Про це повідомили 20 вересня на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Відбулася чергова операція з передачі тіл загиблих воїнів. Україна повернула тіла ще 25 своїх захисників. Операція проводилася за співпраці уповноваженого зі зниклих безвісти Олега Котенка та інших силових структур України", – поінформували в міністерстві.

Зазначено, що процес повернення тіл відбувається відповідно до норм Женевської конвенції.

Контекст:

На піку бойових дій у травні та червні Україна втрачала від 100 до 200 військовослужбовців на день, говорив президент Володимир Зеленський. 22 липня він казав, що українські втрати на той момент становили приблизно 30 загиблих і 250 поранених на день.

22 серпня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення РФ загинуло орієнтовно 9 тис. українських військовослужбовців.

Українська влада інформувала про повернення тіл загиблих починаючи з 2 червня. Відбулося кілька обмінів тілами. За інформацією Котенка станом на 28 серпня, Україна від початку вторгнення повернула тіла 541 загиблого захисника – з Маріуполя.