Україна внаслідок обмінів із РФ повернула тіла понад 500 загиблих військовослужбовців – уповноважений Котенко

Україна постійно працює над поверненням тіл своїх загиблих, повідомив омбудсмен
Фото: EPA
Станом на 5 серпня вдалося повернути з тимчасово окупованих територій понад 500 тіл загиблих захисників України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений із питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин, Олег Котенко, пише "Кореспондент".

"Ми робимо це щотижня. Робота ведеться, і я думаю, що ми повернемо всіх наших захисників, які загинули", – сказав він.

Українська влада інформувала про повернення тіл загиблих, починаючи з 2 червня.

12 липня Котенко казав, що Україна повернула тіла понад 400 своїх загиблих військовослужбовців, переважно захисників "Азовсталі". Після цього відбулося ще кілька обмінів тілами загиблих із РФ.

Контекст:

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив 9 червня, що на нинішньому етапі війни Росії проти України до 100 українських військовослужбовців гинуть і до 500 зазнають поранень щодня.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю, яке опублікували 22 липня, сказав, що зміна у балансі вогневої міці зменшила втрати України у війні кількість загиблих військовослужбовців на день скоротилася до 30 та приблизно 250 поранених.

За даними Генштабу ЗСУ станом на 5 серпня, українські військові від початку повномасштабного вторгнення РФ ліквідували майже 41,6 тис. російських окупантів.