Українська армія відбила за добу 39 атак росіян. Основні бої відбуваються за Бахмут і Мар'їнку – Генштаб ЗСУ

Українські військові 438-му добу тримають оборону від російського агресора
Фото: EPA

Збройні сили України ведуть важкі бої з росіянами за міста Бахмут і Мар'їнку Донецької області. Протягом доби окупаційні війська здійснили 39 атак. Про це проінформував 7 травня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

За даними Генштабу, РФ і далі зосереджує основні зусилля на лиманському, бахмутському, авдіївському та мар'їнському напрямках.

На бахмутському напрямку РФ і далі веде наступальні дії. Тривають бої у місті Бахмут, росіяни обстрілюють місто запалювальними та фосфорними боєприпасами. Протягом доби РФ вела безуспішні наступальні дії у напрямку Хромового, Іванівського, Часового Яру та Ступочок.

На авдіївському напрямку армія РФ вела наступальні дії в районах Авдіївки та Первомайського, успіху не мала.

На мар'їнському напрямку окупаційна армія й далі атакує позиції сил оборони. Тривають бої за Мар'їнку.

На запорізькому та херсонському напрямках росіяни ведуть оборонні дії. На решті напрямків росіяни не наступають, але регулярно ведуть вогонь.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

Найінтенсивніші бої зараз тривають на Донбасі.