Українська кінологиня із загону "Антарес" підірвалася на розтяжці під час пошукових робіт. Їй потрібна допомога

Лариса Борисенко дістала тяжкі поранення, підірвавшись на розтяжці окупантів
Фото: Марія Борисенко / Facebook

Керівниця пошуково-рятувального загону "Антарес" із Павлограда Дніпропетровської області, кінологиня Лариса Борисенко та її напарник В'ячеслав Майборода підірвалися на розтяжці під час виконання завдання, повідомила 27 березня у Facebook донька постраждалої Марія Борисенко.

Трагедія сталася 26 березня під час виконання завдання з пошуку загиблих українських військових.

Керівниця загону "Антарес", за словами її дочки, перебуває у тяжкому стані. Борисенко втратила багато крові, у жінки пробито стегнову артерію, діагностовано ураження головного мозку, сильно посічене тіло. Їй провели екстрену операцію та транспортували до обласної лікарні імені Мечникова у Дніпрі.

Повідомляють, що собака Лариси Борисенко – Беша – залишилася неушкодженою, вона у шоковому стані.

Стан другого постраждалого кінолога стабільний. Майбороду транспортували до шпиталю у Павлограді, на нього чекає операція.

"Оплата медикаментів і лікарень – це дуже дорого... А нам боротися дуже довго... Якщо є можливість, будь ласка, допоможіть. Усі довідки опублікуємо незабаром", – додала донька постраждалої.

Де саме сталася трагедія, не повідомляють. Три дні тому, 24 березня, Лариса Борисенко у Facebook анонсувала виїзд двох пошукових груп "Антареса" у тривалі експедиції щодо пошуку останків загиблих українських захисників.

На рахунку Лариси Борисенко та Беші (бельгійська вівчарка тервюрен Bellona Venuska) – десятки врятованих життів розповідали в загоні "Антарес". На рахунку цієї собаки-універсалки приблизно 80 врятованих людей. Кінологи та собаки "Антареса" брали участь у багатьох рятувальних операціях, зокрема їх було залучено до розбирання завалів та пошуку людей після удару російських окупантів по житловому будинку у Дніпрі у січні цього року.