Українські бійці отримали від "Сталевого фронту" Ахметова вже 170 модульних укриттів

Конструкцію створили за радянськими кресленнями, але значно модернізували
Фото: metinvest.media
Українські військовослужбовці отримали вже 170 модульних укриттів із хвилястої сталі. Їх передає бійцям компанія "Метінвест" у межах мілітарної ініціативи бізнесмена Ріната Ахметова "Сталевий фронт", повідомили у пресслужбі підприємства.

У пресслужбі зазначили, що ці укриття військові дуже цінують, оскільки за умови правильного встановлення – заглиблення в землю на 1,5 м – вони витримують артилерійський обстріл 152-мм снарядами. Усередині можна зігрітися й відпочити – там є сидіння, буржуйка, стоки для води, місця для зберігання амуніції й запасний вихід.

"Ми захищаємо, а "Сталевий фронт" нам допомагає – податками до бюджету, квадрокоптерами, мобільними укриттями й ще багато чим, що нам потрібно", – сказав військовослужбовець Анатолій Зінченко.

Конструкцію створили за радянськими кресленнями, але значно модернізували – у співпраці з військовими, які вносили свої пропозиції. Так з'явилися надійні укриття, які допомагають захищати життя бійців. Більшість укриттів установлено на найгарячіших напрямках – авдіївському й бахмутському.

Контекст:

З 24 лютого 2022 року компанія "Метінвест" спрямувала на допомогу країні понад 3,1 млрд грн, із яких понад 1,6 млрд грн – на потреби армії в межах "Сталевого фронту" Ахметова. Компанія передала захисникам уже понад 1,2 тис. дронів. Такої кількості безпілотників армії не постачає жоден приватний бізнес, наголошували в компанії. Крім того, "Метінвест" передав бійцям приблизно 1,7 тис. тепловізорів, 321 автомобіль і "швидкі", а для заправлення машин надано понад 1,1 млн літрів пального.

Також нещодавно військовослужбовці отримали від "Метінвесту" 10 дронів із дальністю польоту 9 км, обладнаних тепловізорами, 10 повнопривідних автомобілів Volkswagen Transporter і 20 автомобілів швидкої допомоги Fiat Ducato.