Українські правоохоронці оголосили про підозру колишньому "прокурору генпрокуратури "ЛНР"

Прокуратура має намір звернутися до суду по дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування
Фото: Луганська обласна прокуратура / Facebook
Українські правоохоронці повідомили про підозру колишнього "прокурора генпрокуратури "терористичного угруповання "ЛНР". Про це поінформувала пресслужба прокуратури Луганської області 27 вересня.

"За даними слідства, у 2015 році мешканець Луганська добровільно обійняв посаду "прокурора" так званої генпрокуратури ЛНР" на тимчасово окупованій території області. Упродовж трьох років підозрюваний брав участь у забезпеченні виконання та дотримання незаконно виданих "законів і нормативно-правових актів" самопроголошеної "влади ЛНР", що суперечить українському законодавству і порушує права мешканців не підконтрольної органам державної влади території Луганщини", – ідеться в повідомленні.

Колишнього "прокурора" повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі в діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу). Йому загрожує від п'яти до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Підозрюваного планують оголосити в розшук. Також прокуратура має намір звернутися до суду по дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування.

Контекст:

Одразу після анексії Криму 2014 року Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, попри надані Україною факти й докази.

За даними Організації Об'єднаних Націй, за час конфлікту загинуло до 13,4 тис. осіб.