Українські прикордонники на кордоні з Білоруссю вмикають сигнали повітряної тривоги – ДПСУ

Українські прикордонники вмикають білоруським сирену
Фото: Державна прикордонна служба України / Facebook (архів)
Українські прикордонники вмикають на кордоні із Білоруссю сигнали повітряної тривоги. Про це повідомив пресцентр Держприкордонслужби України в Telegram, опублікувавши відео з каналу "Оперативний ЗСУ".

У пабліку зазначили, що сигнал лунатиме на житомирській і рівненській ділянках.

"Такі заходи спрямовані на те, щоб сусіди, які ще не визначилися, на чиєму вони боці, все ж розуміли, що якщо тривога лунає кілька разів удень і вночі, це жахливо", – цитує канал прикордонників.

Контекст:

5 січня 2023 року прикордонники у Білорусі скаржилися, що українці показують їм образливі жести. Інцидент стався у пункті спрощеного пропуску "Подобрянка". На опублікованому відео людина у військовій формі махає у бік прикордонного контролю Білорусі, а потім проводить рукою вздовж шиї.

23 лютого в Білорусі знову заявили про провокації. Прикордонна служба Білорусі повідомила, що нібито люди у незрозумілій військовій формі "й далі демонструють погрозливі та непристойні жести на адресу білоруських прикордонників".

12 березня білоруські прикордонники заявили, що прикордонники з України їх знову залякують: вони нібито повісили на кордоні манекен у формі російської армії і назвали його Валерою.

5 квітня стало відомо, що на українсько-білоруському кордоні поставили проєктор, на якому транслюють у Білорусь ролики про війну, кадри з Бучі Київської області одразу після деокупації і звернення президента України Володимира Зеленського.