Українські військові на півдні знищили РЛС "Зоопарк-1"

ЗСУ знищили черговий радіолокаційний комплекс розвідки та контролю стрілянини "Зоопарк-1"
Фото: library.voenmeh.ru (ілюстративне)
Українські військові на південному напрямку утримують позиції та готують умови для наступу, тоді як окупанти застосовують авіацію, реактивну і стволову артилерію, міномети й танки по позиціях ЗСУ і мирних населених пунктах. Про це інформують у зведенні оперативного командування ЗСУ "Південь" за підсумками 23 жовтня.

Підрозділи українських ракетно-артилерійських військ на півдні виконали 130 вогневих завдань за день.

"Отримано підтвердження, що так звана друга, а точніше, довга армія світу знову зменшилася на сімох рашистів. Також наші бійці вкоротили віку станції радіолокації "Зоопарк-1" на Херсонщині", – ідеться в повідомленні.

Росіяни протягом бойового дня шість разів атакували авіацією українські позиції та звільнені в жовтні населені пункти Бериславського району Херсонської області. Також окупанти вели мінометний вогонь по прибережній смузі Очаківської громади в Миколаївській області.

Чисельність корабельного угруповання ворога в Чорному морі становить 11 кораблів і катерів, зокрема три великі десантні кораблі та два носії високоточних крилатих ракет із сумарним залпом 16 "Калібрів".

Українські військові раніше знищували станції "Зоопарк-1" – як назвали її в Міноборони України, "рідкісний зразок рашистського "аналоговнєта".

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. У квітні росіян вигнали з північних областей, зараз бої точаться на сході й півдні країни.

Наприкінці серпня – на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ на півдні та сході. Звільнено тисячі квадратних кілометрів території України.