Українські військові відбили приблизно 60 атак протягом доби, найважчі бої точаться за Бахмут і Мар'їнку – Генштаб ЗСУ

Українські військові й далі стримують наступ ворога на сході
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Росіяни зосередилися на веденні наступу на бахмутському, авдіївському і мар'їнському напрямках, українські військові відбили там орієнтовно 60 атак противника впродовж доби. Про це зазначено в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 24 квітня.

"Найзапекліші бої тривають за Бахмут і Мар'їнку", – ідеться в повідомленні.

Триває наступ окупантів на бахмутському напрямку, точаться важкі бої за Бахмут, крім того, протягом доби ворог невдало намагався наступати на околицях населених пунктів Григорівка, Богданівка та Іванівське.

На авдіївському напрямку росіяни вели наступальні дії в районах Новокалинового і Первомайського Донецької області, успіху не мали, зазнали великих втрат.

"На мар'їнському напрямку протягом доби нашими захисниками були відбиті численні атаки противника в північній і центральній частинах населеного пункту Мар'їнка, а також у Новомихайлівці Донецької області", – зазначили у зведенні.

На куп'янському, лиманському і шахтарському напрямках, за даними Генштабу, окупанти впродовж останньої доби наступати не намагалися, але обстрілювали з артилерії міста і села в Харківській, Донецькій та Луганській областях.

На запорізькому і херсонському напрямках противник і далі веде оборонні дії. Водночас ворог обстріляв там понад 40 населених пунктів, зокрема місто Херсон. Пошкоджено приблизно 25 житлових будинків. Є поранені серед мирних громадян.

На волинському і поліському напрямках оперативна ситуація залишається стабільною. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На сіверському і слобожанському напрямках противник і далі утримує у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей певну кількість своїх військ, а також обстрілює села Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного і південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської та Харківської областей. Наразі бої точаться на сході й півдні України.

За даними Генштабу станом на 23 квітня, від початку повномасштабного вторгнення РФ сили оборони ліквідували орієнтовно 186 420 російських окупантів.