Українські військові протягом доби відбили атаки окупантів біля дев'яти населених пунктів

Українські військові стримують наступ росіян на сході
Фото: 30 окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького / Facebook
Російські загарбники і далі обладнують оборонні рубежі на лівому березі Дніпра, водночас ведуть наступальні дії на бахмутському, авдіївському і новопавлівському напрямках. Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 18 листопада.

"За минулу добу підрозділи сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське і Стельмахівка Луганської області та Білогорівка, Верхньокам'янське, Спірне, Опитне, Первомайське, Водяне і Новомихайлівка Донецької області", – повідомили в Генштабі.

Крім того, минулої доби сили оборони України збили чотири крилаті ракети, дві керовані авіаційні ракети і п'ять безпілотників Shahed-136.

Українські підрозділи ракетних військ та артилерії упродовж цієї доби уразили чотири пункти управління, 22 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, шість складів боєприпасів та чотири інші важливі об'єкти окупантів, додали в Генштабі.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. У квітні росіян вигнали з північних областей.

Наприкінці серпня – на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ. Звільнено тисячі квадратних кілометрів території України.